zaterdag 17 september 2016

Around the world : Risotto met champignons en stoofpeertjes

Heey!


Merel en ik wilden eens lekker culinair doen zonder al te veel moeite. Risotto is dan echt het meest ideale recept ooit, want het lijkt heel veel werk terwijl dat eigenlijk hartstikke meevalt. Tijdens het koken hebben we tot twee maal toe de ovenwant in brand gestoken, maar die uitspattingen zal ik jullie verder besparen.


Je hebt nodig voor 4 personen (ja wij eten veel) :
1 pak risotto rijst - 1 potje kant en klare stoofpeertjes - 1 bouillonblok - 1 bak champignons - 2 bosuien - 2 gewone uien - peper - oregano - 1 glas droge witte wijn - 1 zakje Parmezaanse kaas


Stap 1 : Snipper de uitjes en bak ze met lekker veel boter aan in een diepe pan, zet ondertussen een halve liter water op het vuur met een bouillonblokje erin. Als de ui begint te verkleuren voeg je de risottorijst toe totdat deze glazig wordt.
Stap 2 : Blus de rijst af met de wijn en laat de rijst het vocht opnemen. Intussen snijd je de champignons en bak je deze in een aparte pan zo'n 10 minuten met wat peper. Voeg als de rijst de wijn heeft opgenomen steeds een schepje bouillon toe.
Stap 3 : Als de rijst iets minder hard is geworden voeg je de stoofpeertjes met wat vocht toe samen met de gebakken champignons. Snijd alvast de bosuien.
Stap 4 : Als de risotto bijna klaar is voeg je de Parmezaanse kaas en de oregano toe en roer je goed door. Risotto is vooral een kwestie van proeven en op tijd stoppen met bouillon toevoegen als je merkt dat de risotto zacht is met een lichte bite.


Als je dit laatste merkt is je risotto klaar en kan je er de bosuitjes overheen strooien.


Smakelijk! En probeer niet net als ons je hele keuken af te laten branden ;)Geen opmerkingen:

Een reactie posten