dinsdag 11 oktober 2016

Around the world : linguine met knoflooktomaatjes, spinazie en worst

Heey!
Ik heb vandaag weer een heerlijk comfort food gerecht voor jullie. Het was lichte improvisatie maar uiteindelijk heel erg lekker, dus ik raad dit recept zeker aan. Heel je huis/buurt/stad stinkt naderhand wel naar knoflook dus denk daaraan haha.

Je hebt nodig voor 2 personen :
200 gr linguine (soort spaghetti maar dan lekkerder) - een bakje tomaatjes - halve zak spinazie - 1 rode ui - 4 tenen knoflook - handje rucola - handje geitenkaas - 2 worstjes (ik had vegetarische maar je kan natuurlijk ook gewoon normale grillworst pakken) - 6 eetlepels olijfolie

Stap 1 : Pers de knoflook uit boven de olie en strooi hier naar wens nog wat zout overheen. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en smeer hier de knoflookolie overheen. Grill de tomaatjes op 220 graden 15 minuten in de oven. Zet ondertussen een pan aan met water voor de pasta.
Stap 2 : Snipper de ui en bak deze samen met de worst in een bakpan. Kook ondertussen pasta. Als de pasta bijna klaar is bak je de spinazie en rucola mee in de pan met de worst.
Stap 3 : Giet de pasta af en doe hier de tomaatjes uit de oven met alle olie bij, roer goed door en voeg dan de rucola, spinazie en ui toe vanuit de bakpan. Snijd de worst in stukjes en voeg vervolgens ook toe.
Stap 4 : Roer dit alles goed door en strooi er op je bord nog wat geitenkaas overheen.

Wat een smaakbom, serieus. Frits raad jullie trouwens aan om worstjes te pakken die niet vegetarisch zijn, echte carnivoren worden er volgens hem niet bepaald gelukkig van namelijk.

Liefs, Leidse meisjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten