dinsdag 18 oktober 2016

Culinair : Risotto met kastanjechampignons

Heey!
Zoals beloofd : vandaag een risottorecept! Dit recept is een soort van verbetering op het recept wat ik in april ooit gepost heb, het is nog net even een tikkie lekkerder namelijk. Ready?


Je hebt nodig voor 3 personen :
- 1 pak risottorijst - 2 blokken bouillon - grana padano - 2 bakjes kastanjechampignons - boter om in te bakken - 1 bosui - 2 uien - beetje knoflookpoeder of een knoflookteentje - peper - verse tijm


Stap 1 : Snipper de ui en bak met veel boter goudkleurig in een diepe pan. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
Stap 2 : Zet een pan bouillon op (ongeveer 1 liter) en bak de champignons in een pan met wat van de tijm (niet dezelfde pan als de ui) Probeer zoveel mogelijk bakvocht van de champignons te bewaren.
Stap 3 : Voeg de rijst toe aan de ui. Als de rijst glazig wordt voeg je het champignonvocht wat je hebt opgevangen toe, en laat je de rijst dit opnemen.  Strooi wat knoflookpoeder over de rijst en roer goed door. Voeg vervolgens steeds een schepje bouillon toe aan de risotto en laat de rijst dit opnemen. Als de risotto bijna beetgaar is voeg je de helft van de zaak kaas toe en roer je goed door. Hierna voeg je de champignons toe en strooi je tijdens het opdienen nog wat peper en bosui over de bordjes.De truc met risotto is goed roeren, niet droog laten koken en veel proeven. Een paar keer oefenen en dan is risotto net zo simpel als aardappels bakken.

Smakelijk!
Liefs, Leidse meisjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten