Vorige week zondag maakte ik echt een van de lekkerste risotto's die ik ooit gemaakt heb. Het kost ietwat wat veel werk, maar dat is eigenlijk altijd wel met risotto. Ik beloof je dat deze écht de moeite waard is. Ik heb hem voor 3 personen gemaakt en dat bleek veel te veel te zijn, dus eigenlijk is dit voor 4 personen.
Je hebt nodig :
1 pak risottorijst - 2 bakjes kastanjechampignons - tijm/rozemarijn(gedroogd of vers) - olie - 2 bosuien - grand padano - een teentje knoflook - 1 ui.
![]() |
sorry voor de lelijke foto! |
2. Nu snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn, doe nog een beetje olie in de pan en bak ze ongeveer 5 minuutjes, dan voeg je de rijst toe. Als de rijst glazig wordt voeg je het vocht wat je hebt opgevangen toe, en laat je de rijst dit opnemen. Tegelijkertijd kook je een halve liter water in de waterkoker en doe je dit in een kom met een blokje bouillon. Als de rijst droog komt te staan voeg je steeds in scheppen de bouillon toe terwijl je goed doorroert.
3. Ik kan risotto nooit op de minuut timen, de truc is om na ongeveer een kwartier elke 3 minuten te proeven of hij al zacht genoeg is. De rijst moet zacht zijn met nog een lichte beet. Als de rijst bijna klaar is voeg je de grand padano toe met de champignons. Houd een beetje kaas over om te garneren. Laat alles nog even doorkoken en dan is je risotto klaar! Garneer met wat kaas en bosui.
Zoals ik al zei : het is misschien veel werk, maar zeker de moeite waard! Probeer het zeker een keertje uit, smakelijk :)
X Kelly
Geen opmerkingen:
Een reactie posten