zaterdag 30 april 2016

Resto-review: Miu in Amsterdam


Lieve Lezers,

op koningsnacht besloot ik net zoals veel mensen af te reizen naar Amsterdam. Ik ging mezelf alleen niet bezatten, maar ik ging uit eten bij Aziatisch restaurant 'Miu' op de Nieuwezijds Voorburgwal 161 in Amsterdam. Het is ongeveer tien minuutjes lopen vanaf centraal.

Het eten was heerlijk. Het concept wijkt niet veel af van het bekende 'all-you-can-eat' concept wat  natuurlijk bekend is van Sumo en Shabu Shabu. Amsterdam kent veel sushirestaurants die dit concept handhaven, maar elk op haar eigen manier. Het restaurant had een uitgebreidere kaart en alles zag er veel mooier uit dan bij de vergelijkbare restaurantketens. Zo stond er bijvoorbeeld zalmsalade op de kaart, maar dit was eigenlijk gewoon sashimi. Daarnaast stonden er ook dumplings op het menu, iets wat ik erg lekker vind, maar in Nederland moeilijk te krijgen vind. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam.  De lichten in het restaurant waren gedimd, waardoor het restaurant een chique uitstraling had.


Een prachtige sfeerimpressie, gejat van de site van miu.

Uiteindelijk betaalden we €85 voor twee personen, inclusief water en witte wijn. Valt best mee toch? Het eten zelf kost €26,50 op zondag t/m woensdag en €27,50 op donderdag t/m zaterdag. Je kunt ook lunchen bij Miu.


Als je op zoek bent naar een iets chiquer restaurant dan Sumo en Shabu Shabu, waar je niet perse het gevoel krijgt dat het vooral om zoveel mogelijk eten gaat en als je kwaliteit belangrijk vindt is dit restaurant echt de place to be. Het serveert heerlijk, speciaal eten (wie heeft ooit gehoord van nigiri met coquille erop?) en is perfect voor een avondje sushi in een intieme, rustige sfeer, terwijl het bij andere ketens vaak hectisch en onrustig verloopt. Als je van Aziatisch eten houdt, zou ik dit restaurant zeker eens uitproberen.
Liefs,  Leidse meisjes

1 opmerking:

  1. Ben erg benieuwd, ga hier dus ook een keertje eten met Kellogs... :P

    BeantwoordenVerwijderen