vrijdag 10 juni 2016

Around the world : lenterisotto

Hoi!

Met dit lekkere weer vind ik het heerlijk om een lichtere maaltijd te eten, deze risotto is licht maar geeft je wel een voldaan gevoel. En alleen voor de mooie frisse kleuren is dit recept al de moeite waard om te maken. ;)

Je hebt nodig voor 4 personen :
1 pak risotto rijst - 2 uien - 2 bosuien - 1 zak grand padano - de helft van een grote diepvrieszak doperwten - een paar blaadjes munt - 1 glas droge witte wijn - peper en zout - bouillon - 1 courgette

Stap 1 : Snipper de ui heel fijn en bak aan met wat olijfolie in een grote pan, vervolgens doe je hier de rijst bij en wacht je tot deze glazig kleurt.
Stap 2 : Blus af met je wijn en ga als deze verdampt is stap voor stap je bouillon toevoegen terwijl je goed roert. Snijd ondertussen je courgette in hele kleine blokjes.
Stap 3 : Voeg na ongeveer 10 minuten roeren en bouillon-en de courgette en de doperwten toe, blijf ondertussen goed proeven.
Stap 4 : Voeg nu ook de muntblaadjes toe (die je wat fijner snijdt) en voeg 2/3 van de grand padano toe. Als de rijst zacht is met nog een lichte bite is het klaar. Dan top je af met wat peper en zout en strooi je de fijngesneden bosui en de rest van de kaas er nog overheen.

Let op dat je niet teveel bouillon in een keer toevoegt, dit had ik namelijk op het laatst gedaan en toen nam de rijst geen vocht meer op.

Smakelijk!

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten