zondag 19 juni 2016

Drinks: Gin tonic receptjes

Lieve foodies,

Met dit weer verlangt iedereen naar een ijskoud drankje. Een drankje wat onze perfecte zomerse dag en avond compleet maakt, is gin tonic. Je houdt er intens van of je vindt het echt verschrikkelijk. De meningen zijn vaak verdeeld maar wij vinden het echt ontzettend lekker en verkoelend. Vandaag hebben we dan ook voor jullie drie gin tonic receptjes.

Wat heb je nodig?
Tonic - gin (Wij gebruikten Gordon's London Dry Gin) - komkommer - munt - limoen - aardbeien - nectarines - ice tea siroop

Classic gin tonic (komkommer en munt)
Snijd de komkommer in de lengte in een dunne plak en leg deze gedraaid in het glas. Vervolgens schenk je een gewenste hoeveelheid gin in het glas en deze vul je erna met de tonic. Twee takjes munt erin en je classic gin tonic is klaar!

Strawberry lime gin tonic (de naam zegt het al)
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in kleine plakjes. Dit geld ook voor de limoen. Vul het glas met de gewenste hoeveelheid gin en tonic. De aardbeien leg je in het glas met een schijfje limoen en klaar is dit receptje!

Ice tea gin tonic
Snijd de nectarines in kleine reepjes en leg deze in het glas. Giet de siroop in het glas en vervolgens de gewenste hoeveelheid gin tonic. Ook deze gin tonic is klaar!

Ps. bij deze receptjes zijn alle hoeveelheden naar eigen smaak!
Pss. serveertip! Laat de receptjes wat langer staan zodat de smaken van het fruit vrij kunnen komen in de gin tonic.

Enjoy!

Liefs,
Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten