woensdag 1 juni 2016

Culinair : Pasta met avocadosaus


Hoi lieve lezers,

na een weekend studeren is er niks beters dan lekker eten. En simpel eten. Maar vooral lekker eten. Dit recept is erg simpel om te maken en wanneer je echt dol bent op avocado, zoals ik, helemaal fantastisch. Het is vegetarisch, maar je kunt eventueel spekjes of kip toevoegen als je dat wilt!


Ingredi├źnten voor twee: een avocado - spaghetti - een knoflookteen - twee handen cherrytomaatjes - parmenzaan of andere kaas - een hand verse spinazie - zout en peper - kookroom of roomkaas 

Hoe maak je dit superlekkere simpele pastagerecht?

Stap 1. Zet een pan water op en kook de spaghetti in het water.
Stap 2. Doe het vruchtvlees van de avocado, de knoflookteen, zout en peper naar smaak, klein beetje kookroom of roomkaas en de verse spinazie in een kom of maatbeker en zet de staafmixer erop. Pureer het tot een gladde saus ontstaat. Wanneer dit niet gebeurd, voeg dan wat kookvocht van de pasta toe aan de saus.
Stap 3. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Warm de saus in een pannetje op en voeg de tomaatjes toe. Roer dit langzaam door elkaar en zorg dat het niet te snel opwarmd.
Stap 4. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Meng het geheel door elkaar en serveer met parmenzaan en eventueel met pijnboompitten of rucola wanneer je daar van houdt.

Eet smakelijk!

X Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten