zondag 5 juni 2016

Resto-review : Se7en in Utrecht

Lieve lezers,


Vrijdagavond ben ik met mijn vriend gaan eten bij restaurant Se7en aan de Mariaplaats 7 in Utrecht. Dit is dichtbij het centraal station en kent een bijzonder concept. Het restaurant is gebaseerd op de zeven wereldwonderen en van elk gerecht hebben ze een normale versie en een 'zeven wereldwonderen' versie, met een Chinees, Italiaans, Peruaans, Indiaans, Brazilliaans, Jordanisch of Mexicaans tintje. Zo hebben ze carpaccio in de 'normale' uitvoering en in de Peruaanse uitvoering.

Daarnaast is er nog iets speciaals aan dit restaurant: ze serveren bij de voor- en hoofdgerechten hele en halve porties. Hierdoor worden mensen met keuzestress optimaal geholpen. Ik wil vaak het liefst alles bestellen van de kaart en dat maakt kiezen vaak nogal lastig. Dit concept maakt dat makkelijk! De halve porties worden ook voor de helft van de prijs aangeboden dus dat is helemaal chill!

Als voorgerecht bestelden we het se7en plateau. Dit was om te delen en bestond uit: carpaccio 'India' - geitenkaas 'Jordanië'- steak tartaar 'Brazilië'- tonijn & krab 'China' - brioche 'Italië'. We vonden alles lekker, maar vooral de steak tartaar en de geitenkaas sprongen eruit. De brioche vonden we wat minder, aangezien we beiden niet enorme fans zijn van blauwe kaas en het zoetje om de scherpte van de blauwe kaas weg te nemen eigenlijk ontbrak. Na het voorgerecht zaten we nog niet vol, maar we hadden al wel lekker gegeten. 

Als hoofdgerecht bestelde ik de lamsstoof (OMG wat ben ik dol op stoofvlees) en de Italiaanse schelvisfilet. M'n vriend bestelde de Peruaanse tonijn en de Brazilliaanse rundersteak. We hebben natuurlijk - alsof het wisselen tussen twee zelfgekozen gerechten nog niet genoeg was - alle gerechtjes uitgewisseld. Ik vond zelf de schelvis en de tonijn het lekkerst. De schelvis werd geserveerd als open lasagne en de knolselderijsmaak (waar ik persoonlijk echt dol op ben) gaf het gerecht een heerlijke smaak. De tonijn werd geserveerd met quinoa (#healthyfood) en ook deze combinatie was erg geslaagd. Helaas was de rundersteak iets te ver doorgebakken en het stoofvlees was lekker, maar niet erg speciaal.

Natuurlijk bestelden we ook een dessert. Het was niet zomaar een dessert, wederom bestelden we de proeverij van verschillende toetjes. Dit bestond uit cheesecake, chocolademousse, een bananencrumble, vanille- en citroenijs. In tegenstelling tot alle spectaculaire gerechten die we hiervoor hadden geproefd, vonden we het toetje niet heel speciaal, maar wel een lekkere afsluiter.


We dronken er water en een fles witte wijn bij en uiteindelijk waren we €90 kwijt voor twee personen, maar we zaten ook helemaal vol. Wanneer je wat minder neemt, bijvoorbeeld alleen een voor- en hoofdgerecht en een of twee drankjes moet je het makkelijk voor €25pp kunnen redden. Kortom: Se7en is zeker een aanrader wanneer je van wereldgerechten, speciale combinaties en delen houdt. De service was prima, het restaurant was gezellig druk en het eten was erg lekker. Daarnaast heeft Se7en een groot terras, perfect om ook eens lekker te borrelen. Snel eens uitproberen dus!


Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten