vrijdag 3 juni 2016

Culinair : gevulde ovenpasta met een saus van zoete paprika

Heeey!

Vandaag heb ik zoiets lekkers gegeten. Ik had nog gevulde pasta met geitenkaas en gekarameliseerde ui en besloot hier een gerechtje van te maken. Het pakte erg goed uit en ik vind dit recept zeker een aanrader. Als jij dit ook wilt maken moet je voor 2 personen dit in huis halen :

- 1 pak gevulde pasta geitenkaas van de jumbo - geraspte geitenkaas - 2 puntpaprika's - paprikapoeder - een handje walnoten - een klein beetje honing - 2 stengels bosui

Stap 1 : Verwarm de oven voor op 220 graden en leg daarna de paprika's opengeklapt onder de grill totdat ze geblakerd zijn. Ondertussen zet je een pan water op het vuur.
Stap 2 : Doe de paprika's in een afgesloten zak voor enkele minuten, hierdoor kan je straks makkelijker het vel eraf trekken. Kook de pasta iets korter dan de aangegeven tijd op de verpakking (ze gaan ook nog even de oven in)
Stap 3 : Trek het vel van de paprika's en mix ze met een staafmixer met wat water en een flinke snuf paprikapoeder tot een saus. Pak een ovenschaal en doe hier de pasta in met de saus. Druppel hier wat honing overheen en strooi daar de geitenkaas en de verkruimelde walnoten overheen. Zet in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Stap 4 : Snijd de bosui in ringetjes en strooi dit over de ovenschotel als deze uit de oven komt.

Geniet ervan! En laat vooral weten of dit recept bij jou gelukt is ;)

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten