donderdag 18 augustus 2016

Around the world : Noedelsoep met paddenstoelen

Heey!

Gisteravond heb ik na een masterchef-aflevering over noedelsoep te hebben gezien zelf een noedelsoep gaan bedenken. Het is een echt een complete chaos van ingrediĆ«nten geworden maar het eindresultaat vond ik zelf ontzettend geslaagd. Ik pretendeer geen klassieke Aziatische noedelsoep gemaakt te hebben maar gewoon een eigen variant.

Je hebt nodig voor 4 personen :
- 2 rode uien - 1 paksoi - 1 bakje kastanjechampignons - gember - 1 bakje shii take - 1 rode peper - snufje kaneel - theelepel bruine suiker - 2 eetlepels sojasaus - 1 limoen - 1 kippen en 1 groentebouillontablet - 1 teen knoflook - 1 pakje rijstnoedels - 3 bosuien

Stap 1 : Snijd de knoflook en 1 rode ui fijn en bak ze samen in een pan totdat ze kleuren. Zet ondertussen een pan water met de 2 bouillonblokken op.
Stap 2 : Snijd de champignons in plakjes. Doe de helft van het rode ui en knoflook mengsel in de pan met de bouillon en doe de champignons en shii take bij de andere helft van het mengsel in de bakpan.
Stap 3 : Voeg 3 plakken gember, een snufje kaneel en de rode peper toe aan de bouillon. Voeg de bruine suiker en sojasaus toe aan de paddenstoelen.
Stap 4 : Was de paksoi en snijd in stukken, voeg het witte deel alvast toe aan de paddenstoelen. Zet ondertussen water op voor de noedels. Snijd de overige rode ui en de bosuien in ringen.
Stap 5 : Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de limoen in parten en voeg ook het groene deel van de paksoi toe aan de paddenstoelen.
Stap 6 : Nu is het tijd om de soep 'op te bouwen'. Als eerste pak je een haffel noedels en doe je die onderin je kom. Hierover heen komen de paddenstoelen en paksoi, waar je vervolgens de bouillon overheen giet. Als laatste top je af met wat verse rode ui en bosui en leg je er een meloenpartje bij.


Smakelijk! Laat ook vooral weten wat je van dit recept vindt.

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten