woensdag 24 augustus 2016

Culinair : gevulde portobello in bladerdeeg

Heey!


Een hap van dit gerechtje is een ENGELTJE OP JE TONG. Echt waar. Je kan natuurlijk ook een andere kaas gebruiken, maar ik kan je verzekeren dat rambol de beste keus is.

Je hebt nodig voor 4 personen :
4 portobellos - 4 plakken bladerdeeg - rucola - 1 rambol kaasje - olijfolie met basilicumsmaak - 2 sjalotten - tijm

Stap 1 : Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestrijk vervolgens de paddenstoelen rondom dun met de olie en leg op elk plakje deeg een portobello. Vouw het deeg rond de paddenstoelen omhoog. (zodat het een pakketje wordt)
Stap 2 : Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de rambol in stukken en stop ze tussen de holtes van de portobello. Vervolgens strooi je hier de (flinterdun) gesneden sjalotten over en een beetje tijm. Doe er als finishing touch nog wat druppels van de basilicumolie overheen.
Stap 3 : Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellos in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verdeel de portobellos  over de borden en leg er een handje rucola onder.

Geniet ervan en stuur vooral een foto als jij dit receptje ook uitgeprobeerd hebt.

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten