woensdag 3 augustus 2016

Culinair : varkenshaas met mosselen

Heeyheey!

Ik heb vandaag het hoofdgerecht van de culinaire avond voor jullie, klassieke smaken en zeker de moeite waard. Ga er lekker van genieten :) Dit is geen gerecht waarvan je op de dag zelf kan besluiten dat je het gaat maken, want de varkenshaas moet de dag ervoor al in de marinade!

Je hebt nodig voor 4 personen :
4 rode paprika's - 4 teentjes knoflook - 2 kilo verse mosselen - 600 gr varkenshaas - beetje boter - olijfolie - peper en zout

Stap 1 : (the day before) Maak de paprika' schoon, je snijdt ze in stukjes en doe ze in de keukenmachine/blender, pers hier de knoflook bovenuit en voeg peper en zout naar smaak toe. Vervolgens doe je er nog 2 schepjes olijfolie overheen en pureer je alles. Leg de varkenshaas in een schaal en bedek deze met de paprikapuree, dek goed af en leg voor een dag in de koelkast.

Stap 2 : (dit is op de dag dat je het daadwerkelijk gaat eten) Maak de mosselen goed schoon en gooi kapotte en mosselen die niet willen sluiten weg. Snijd de varkenshaas in blokjes van 3 bij 3 cm en bak deze aan in een pan, voeg hier de paprikapuree en de mosselen na ongeveer 5 minuten aan toe en laat alles dan nog 8 min afgedekt in een pan verhitten. Het is belangrijk dat je af en toe de mosselen omschept. Verwijder de mosselen die niet open zijn gegaan en serveer naderhand de rest uit.

 
Tip : Extra lekker als je er een schijfje citroen boven uit knijpt.
Tip 2 : Lekker met friet, maarja alles is lekker met friet natuurlijk.
 

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten