zaterdag 9 juli 2016

Restoreview : proeflokaal BregjeHoi lieve foodies,


In Leiden zit sinds kort een nieuw restaurantje, dat wij tijdens ons huisweekend natuurlijk uit moesten testen. Het is een keten, dus ook als je niet in Leiden woont zit er vast wel een 'Bregje' bij jou in de buurt. Een driegangenmenu kost op ma t/m wo 12,50 en de rest van de week 14,50.
 (just how?)
Een greep uit onze voorgerechtjes : gerookte zalmcarpaccio, vegetarische proeverij, gewone carpaccio en gebakken gamba's. Vooral de gerookte zalmcarpaccio was een ware topper. 

Als hoofdgerecht bestelde onze vegetariër het capresetaartje en de rest ging voor kipsaté, zalm en varkenshaas. We waren razend enthousiast over het capresetaartje, maar een minpuntje vonden we de kleine salade die als side-dish werd geserveerd. Wij hadden persoonlijk liever gegrilde groenten of een 'echte' salade gezien. Waar we dan wel weer erg over te spreken waren was de kwaliteit van de ingrediënten, denk hierbij aan de zalm of de garnaaltjes. Je krijgt geen witvis uit de diepvries: thank god. Dit is echt speciaal omdat dit best dure ingrediënten zijn en het driegangendiner voor een hele lage prijs aangeboden wordt. Als student koop je bijvoorbeeld zelf niet snel gamba's .

En nu het leukste deel : TOETJES
De toetjes waren echt top. We hadden de crème brûlée  (jammie, echt het klassieke recept zoals je het gewend bent), een lopend chocoladetaartje, kaasplankje (hoe kan dit voor die prijs? de vijgenchutney die erbij werd geserveerd was ook erg lekker) en de cheesecake. Bij de laatste gang was geen enkel sip gezicht want we vonden het alle vijf een super afsluiting van ons diner!


 Tot onze grote verrassing kwamen we erachter dat je ook voor 5 euro hele lekkere cocktailtjes kan bestellen. Onze lievelings waren de mojito - daar hadden we er wel meer van op gekund - en de gin tonic - die een goede verhouding had tussen de gin en de tonic. Daarnaast werd er gedacht aan detail door de ijsblokjes en de komkommer.  .

Ambiance was verder goed (een beetje authentiek maar wel met een moderne touch) en het personeel vriendelijk.

Wij hebben echt een topavond gehad.

Liefs, Leidse Meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten