dinsdag 31 mei 2016

Around the world : Gevulde pasta met mozzarella, tomaat en ham


Lieve lezers,

als studenten eten wij vaak pasta en de aanbieding waar we helemaal dol op zijn is die van de AH waarbij je verse pasta en pastasaus kunt kopen voor de prijs van een. Wat groenten en een stukje vlees erbij en je bent klaar. Dit keer at ik verse pasta van de Jumbo gevuld met pesto. Ik had heel veel zin in mozzarella en tomaat en daarom werd dit mijn maaltje voor deze avond. Erbij sneed ik wat rauwe ham en dit mixte ik er ook doorheen. Als je dit recept voor twee of meer personen wil maken, verdubbel dan gewoon de hoeveelheden!

Ingrediënten voor een: gevulde pasta (maakt in principe niet zoveel uit wat voor vulling) - mozzarella - twee handjes cherrytomaatjes - erwten - zout en peper - rucola of slamix - italiaanse kruiden - een paar plakjes coburgerham (of andere rauwe ham)

Bereiding:

Stap 1: zet een pan met water op. Kook de pasta volgens de verpakking.
Stap 2: Snijd de tomaatjes in stukjes en bak deze met wat olie in een koekenpan. Voeg wat erwtjes toe en italiaanse kruiden. Bak de tomaatjes tot ze zacht en gebakken zijn.
Stap 3: Giet de pasta af wanneer deze goed is en voeg deze aan het gebakken tomatenmengsel toe. Snijd de ham in kleine stukjes.
Stap 4: voeg wat zout en peper naar smaak toe. Voeg de ham toe en mix alles goed door elkaar.
Stap 5: Leg wat sla of rucola in een diep bord. Leg de pasta erop en garneer met mozzarella. Wanneer je meer houdt van warme of gesmolten mozzarella, voeg de mozzarella dan tegelijk met de pasta toe. Garneer eventueel met wat versgemalen peper of pijnboompitjes.

Geniet ervan!

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten