woensdag 11 mei 2016

Culinair: Quiche met feta, spinazie en walnoten

Lieve lezers,

vandaag deel ik een heerlijke en bovenal goedkope culinaire maaltijd. De zon scheen lekker en omdat ik nog veel moest studeren en moest werken aan m'n scriptie. De hele middag heb ik op het balkon gezeten en ik wilde graag een lekkere, maar semi-gezonde maaltijd maken. Het werd quiche met feta, spinazie en walnoten. Heerlijk voor een avondje Grieks, vega of groenten en kaas!

Ingrediënten voor een kleine quiche
- 150 gram feta
- Een scheutje kookroom of melk
- 450 gram spinazie
- Een knoflookteen
- Een handje gebroken walnoten
- 4 eieren
- Vier plakjes hartig taartdeeg, bladerdeeg of filodeeg (met filodeeg maken ze het in de Griekse keuken, maar ik ging voor hartig taartdeeg omdat ik dat nog had)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie

Hoe maak je het?
Stap 1. Pak een koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Wanneer de olie heet is voeg je een hand spinazie toe (let op dat de spinazie wel al gewassen is van tevoren). Laat het slinken en pers een teen knoflook boven de pan uit. Schep de spinazie om en laat het verder slinken. Voeg elke keer wanneer de spinazie is geslonken meer spinazie toe.
Stap 2. Vet de ovenschaal in en bekleed de vorm met het deeg. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 3. Kluts de eieren, voeg de room of melk toe en roer goed door elkaar. Voeg wat zout en peper toe en zet even opzij. Let ondertussen op de spinazie. Wanneer de spinazie is geslonken, schep het dan in een vergiet en druk er zoveel mogelijk water uit. Hiervoor is alles toegestaan, zo lang er maar zoveel mogelijk water uit gaat.
Stap 4. Leg de uitgeknepen spinazie op de bodem. Verkruimel de helft van de feta over het eimengsel en roer het erdoorheen. Giet het eimengsel over de spinazie en verdeel de walnoten (breek ze bijvoorbeeld met je handen) over de quiche. Verdeel de rest van de feta over de quiche.
Stap 5. Zet de vorm in de oven en wacht tot de quiche gaar is (ongeveer 30-40 minuten, afhankelijk van de grootte van je quiche. Wanneer de feta bovenop goudbruin is geworden, is de quiche goed!

Geniet ervan,

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten