maandag 23 mei 2016

Around the world: wraps met krokante kip en guacamole

Lieve lezers,


in ons huis eten we regelmatig Mexicaans. Het liefst met een lekkere grote kwak guacamole erbij. Onder andere nachoschotels, wraps en taco's staan regelmatig op het menu! Vanavond aten we Mexicaanse wraps met krokante kip en guacamole. De krokante kip bereid je in de oven met een nieuwe seasoning mix van Tex Mex. De kip wordt dan niet alleen krokant, maar wordt ook Mexicaans gekruid. Heel simpel en goedkoop om te maken dus! Benieuwd hoe je dit recept maakt?

Ingrediënten voor twee personen: 400 gram kip - een eetlepel olie - een zakje Tex Mex seasoning mix for crispy chicken - zakje ijsbergsla - een grote of twee kleine avocado's - tortillawraps - citroen- of limoensap - zout - peper - eventueel barbecuesaus 

Hoe maak je het?

Stap 1: Snijd de kip in blokjes en doe deze in een mengkom. Voeg daar een eetlepel olie en de seasoning mix aan toe. Meng dit goed door elkaar met een vork. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal heel lichtjes in door er een beetje olie in te doen en dit met de bolle kant van een lepel te verspreiden.

Stap 2: Maak de avocado's schoon en schep het vruchtvlees in een bakje. Prak het vruchtvlees tot de grofheid die je zelf wilt (dit kan eventueel ook met een staafmixer als je hele gladde guacamole wilt). Voeg een beetje limoen/citroensap, zout en peper toe en mix dit door elkaar.

Stap 3: Check regelmatig of de kip al gaar begint te worden. Na zo'n 25 minuten is de kip echt gaar. Leg een paar minuten voor je de kip eruit haalt de wraps in aluminiumfolie in de oven of verwarm ze in de magnetron.
Stap 4: Haal de kip en de wraps uit de oven.
Stap 5: Beleg een wrap met wat guacamole en wat sla, leg hier de krokante kip op (zo'n 3-4 stukjes per wrap is genoeg) en voeg eventueel, zoals wij deden, nog wat barbecuesaus toe. Rol de wrap op en eet smakelijk!

Enjoy! 

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten