woensdag 25 mei 2016

Culinair : gevulde portobello met een zoete aardappelpuree

Heey lieve lezers,
Over dit recept heb ik nogal gemengde gevoelens : het is namelijk superlekker, zolang je niet in een hap de puree en de portobello combineert. Daredevils moeten dit natuurlijk gewoon proberen, maar een aanrader is het zeker niet. Los zijn de gerechtjes echter zeker de moeite waard.

Voor de portobello :
2 portobello's - 1/2 rambolkaas - 1 ui - 1 teen knoflook - balsamicoazijn - gedroogde tijm

Voor de zoete aardappelpuree:
2 zoete aardappels - 1 half glas melk - 1 half glas bouillon - 1 lente-uitje

Stap 1 : Snijd de steeltjes uit de portobello's en snijd deze grof. Snipper het uitje en bak deze samen met geperste knoflook in een pan. Verwarm ondertussen de oven voor en zet een pan met water op om de zoete aardappel te koken. De zoete aardappels schil je en snijd je in grove stukken.
Stap 2 : Voeg de balsamico, de portobellosteeltjes en gedroogde tijm toe aan het uienmengsel. De zoete aardappel laat je net zo lang koken totdat je er makkelijk met een vork in kan prikken. Hoe kleiner je de aardappel snijd hoe sneller deze gaar is.
Stap 3 : Verkruimel de walnoten (deze zitten op de rambol) Stop het uienmengsel in de portobello en beleg met plakken rambol en walnoten on top. Bestrijk de portobello met olijfolie en zet in de oven.
Stap 4 : Doe ondertussen de gekookte zoete aardappel met een deel van de melk en bouillon in een blender en mix tot een glad geheel ontstaat. Voeg naar wens nog wat melk en bouillon toe totdat je de puree perfect vindt.
Stap 5 : Haal na 20 minuten de portobello uit de oven en leg deze samen met de puree (GESCHEIDEN) op een bord. Bestrooi de puree met lente-ui.

Smakelijk!

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten