donderdag 5 mei 2016

Around the world: Italiaanse risotto


Lieve lezers,

als huis hebben wij elke dinsdag huisavond. Soms maken we wat makkelijks, soms staan we wat langer in de keuken. Dit keer maakten we risotto, omdat we zin hadden in comfort food. Italiaans eten is geweldig en vandaag delen we daarom een recept voor risotto met jullie! Het is vegetarisch, maar eventueel kun je hamblokjes of spekjes toevoegen of kipfilet erbij bakken.

Ingredi├źnten voor vier personen:
- Een pak risottorijst
- Twee uien
- Een rode paprika
- Een courgette
- Zo'n 300 gram doperwten
- Bouillionblokjes
- Knoflook
- Parmezaanse kaas
- Boter of olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Rucola

Hoe maak je het?
Stap 1. Pak twee pannen, vul een pan met een liter warm water en voeg bouillonblokjes naar smaak toe. Snijd de uien en hak de knoflook. In de andere pan fruit je de ui met boter of olijfolie. Wanneer de ui glazig is, voeg dan het hele pak rijst toe. Wanneer de rijst glazig begint te worden, voeg dan de knoflook toe. Daarna voeg je het eerste beetje bouillon toe,
Stap 2. Laat de rijst in de bouillon borrelen en wanneer het droog begint te koken, voeg dan beetje bij beetje wat meer bouillon toe. Snijd de courgette en de rode paprika in kleine blokjes. Proef de rijst, wanneer de rijst gaar begint te worden (na ongeveer 10-15 minuten), voeg je de gesneden groenten toe. Roer de groenten door de risotto. Blijf de bouillon toevoegen tot de rijst helemaal gaar is, maar let op dat het niet te waterig wordt. Voeg de doperwten toe wanneer de rijst bijna gaar is.
Stap 3. Wanneer de rijst gaar is, voeg je de Parmezaanse kaas toe en roer je dit door de risotto. Voeg eventueel nog kruiden, zout en peper toe naar smaak en serveer met rucola en Parmezaanse kaas.

Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten