maandag 2 mei 2016

Healthy Monday : Parelcouscous met groenten en pangasiusfilet


Lieve Lezers,

vandaag deel ik een recept met jullie wat ik persoonlijk erg lekker vind. Het recept is makkelijk, maar toch net wat specialer dan bijvoorbeeld een pasta pesto.


Ingredi├źnten voor twee personen:
- Parelcouscous (met de grote bolletjes, niet de kleine)
- Twee rode (punt) paprika's
- Champignons
- Twee pangasiusfilets
- Een courgette
- Ui
- Paprikapoeder, oregano, (dille,) zout,
zwarte peper, kerriepoeder, verse peterselie
- Een tomaat


Hoe maak je het?
Stap 1. Kook de parelcouscous zoals op de verpakking beschreven staat. Snijdt de champignons in plakjes, snipper de ui en snijdt de tomaat, paprika en courgette in blokjes. Pak een koekenpan en bak de groenten met een klein beetje olijfolie op hoog vuur. Wanneer de groenten nog knapperig zijn, maar wel gebakken, voeg dan een klein beetje water toe.
Stap 2. Voeg de paprikapoeder, zout, peper, kerriepoeder (eventueel dille mits je dat hebt) en oregano toe aan de groenten. Schep de groenten aan de ene kant van de pan en leg de pangasiusfilets aan de andere kant van de pan. Eventueel, mits je dat lekker vindt, kun je de pangasiusfilet nog bestrooien met viskruiden. Dit hoeft niet, maar kan wel.
Stap 3. Giet de parelcouscous af, doe het weer terug in de pan en voeg de groenten en de tomaat toe. Proef, en voeg naar smaak nog peper en/of zout toe. Serveer de couscous in een diep bord met de pangasius erop en maak het eventueel af met verse peterselie.


Eet smakelijk!


Liefs, Leidse meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten